Lamontzée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Lamontzée? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Middels de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij de dalende inkoopprijs, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door onze website ontdek jij omvangrijke informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Lamontzée!

zonnepanelen installateur 4210
 • Direct lagere energielasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuik
GemeenteBurdinne
Postcode42100
Gasverbruik21.820 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€169,89

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lamontzée juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Burdinne. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Burdinne kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Lamontzée
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4790), dan profiteer je al van een korting van zo’n €594. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je een passende vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. Dit gaat wel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Lamontzée liggen tussen de €4400 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op circa 2700 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €675,00 (tarieven juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Lamontzée bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119208€3600 – €4475€400
2279012€5250 – €5900€575
3327016€5975 – €6250€725
4387018€6475 – €6675€880
5456020€6975 – €7225€980
6484021€7525 – €7975€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Lamontzée bekijk jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lamontzée bedraagt 3510 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 11 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De doorsnee huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Lamontzée?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lamontzee

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Lamontzée vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt kies jij in enkele stappen een goede monteur in je postcodegebied. Sommige aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het genre woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Lamontzée.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier weten we hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de regio. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lamontzée op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Lamontzée
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Lamontzée een capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!