Tourinnes-Saint-Lambert

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Tourinnes-Saint-Lambert? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Middels een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van dalende prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van deze pagina ontdek je actuele tips over zonnepanelen kopen in Tourinnes-Saint-Lambert!

zonnepanelen installateur 1457
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Groene investering.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieWaals Brabant
GemeenteWalhain
Postcode14570
Gasverbruik20.880 kWh
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€164,40

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Tourinnes-Saint-Lambert mei 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Walhain. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Walhain zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Tourinnes-Saint-Lambert
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een krediet kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4350), dan pak je al snel €539. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De plannen zijn om dit te veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Tourinnes-Saint-Lambert zitten vaak tussen de €5100 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 3090 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Nuon betaal je hiervoor wel €772,50 (onkosten mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Tourinnes-Saint-Lambert bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht doorzoek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118807€3400 – €4400€400
2300013€5125 – €5600€600
3330014€5925 – €6025€825
4402016€6350 – €6725€880
5458020€7000 – €7250€1000
6514023€7700 – €7975€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Tourinnes-Saint-Lambert lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tourinnes-Saint-Lambert bedraagt 3440 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 12 panelen van 285 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1825 kWh moet je rekenen op 7, voor 2975 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3950 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de investeerders kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Tourinnes-Saint-Lambert?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tourinnes-saint-lambert

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Tourinnes-Saint-Lambert vergelijken? Dankzij onze stappenplan tref je zonder problemen een betrouwbare installateur in jouw streek. Een aantal monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf het soort woning. Het soort woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf biedt zo actueel zonnepanelen advies in Tourinnes-Saint-Lambert.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Aansluitend zenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van installateurs uit uw regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (denk aan Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tourinnes-Saint-Lambert op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Tourinnes-Saint-Lambert
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Tourinnes-Saint-Lambert een vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!