Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien dalende prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van onze tool vind jij samengestelde tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin!

zonnepanelen installateur 1457
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteWalhain
Postcode14570
Gasverbruik20.870 kWh
Stroomverbruik kWh3435 kWh
Gemiddelde energierekening€164,25

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin mei 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij de spelregels in de gemeente Walhain. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Walhain is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4340), dan is jouw winst al gauw €538. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een gepaste vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin schommelen tussen de €4200 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in circa 3080 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €770,00 (prijspeil mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117908€3450 – €4225€420
2276013€5175 – €5775€500
3337014€5900 – €6275€800
4394016€6400 – €6750€910
5432019€6950 – €7125€980
6481022€7425 – €7900€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin achterhaal je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin bedraagt 3435 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1900 kWh moet je rekenen op 8, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste investeerders kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer vind je dunne-film zonnepanelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin?

Voor de installatie van panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nil-saint-vincent-saint-martin

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs vind je in enkele stappen een uitstekende leverancier in je postcodegebied. Verschillende installateurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk het soort huis. De dak-categorie (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om voorletter + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de omgeving. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Nil-Saint-Vincent-Saint-Martin een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!