Walhain-Saint-Paul

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Walhain-Saint-Paul? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Met de nieuwste zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via onze vergelijker bekijk jij actuele raadgeving over zonnepanelen kopen in Walhain-Saint-Paul!

zonnepanelen installateur 1457
 • Snelle terugverdientijd.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteWalhain
Postcode14570
Gasverbruik20.890 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€164,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Walhain-Saint-Paul mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Walhain. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Walhain is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Walhain-Saint-Paul
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun woning energiezuiniger te maken. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4360), dan bedraagt het voordeel al snel €540. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een passende vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Walhain-Saint-Paul zitten vaak tussen de €4900 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op zo’n 3100 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €775,00 (vergoeding mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Walhain-Saint-Paul bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118307€3600 – €4375€390
2291012€5300 – €5750€500
3349014€6025 – €6100€700
4409018€6350 – €6825€890
5468019€7000 – €7250€990
6504023€7575 – €8100€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Mede is een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Walhain-Saint-Paul check jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Walhain-Saint-Paul bedraagt 3445 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 11 panelen van 295 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2900 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee investeerders kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Walhain-Saint-Paul?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-walhain-saint-paul

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Walhain-Saint-Paul vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten tref jij snel en eenvoudig een goede aanbieder in je woonplaats. Het merendeel van de monteurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het soort huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Walhain-Saint-Paul.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Op basis daarvan komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar bekijk ook certificering (zoals bijv. TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gebouwendie grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Walhain-Saint-Paul op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Walhain-Saint-Paul
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Walhain-Saint-Paul een vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!