Maulde

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Maulde? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via deze website vind je actuele gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Maulde!

zonnepanelen installateur 7534
 • Lagere energielasten.
 • Milieubewuste keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode75340
Gasverbruik22.230 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€171,71

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Maulde april 2024

Een universele subsidieregeling is er helaas niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Tournai. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Tournai zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Maulde
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4950), dan profiteer je al van een korting van zo’n €614. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Hiervoor ontvang je een passende vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al ruim vele tienduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Maulde komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op grofweg 2910 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en/of NLE betaal je hiervoor wel €727,50 (vergoeding april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Maulde is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119006€3400 – €4450€380
2297013€5250 – €5650€500
3360015€6000 – €6175€700
4381017€6350 – €6675€920
5459020€7075 – €7200€960
6490023€7650 – €8075€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Maulde achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maulde is 3515 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 panelen van 315 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste consumenten prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens zijn er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Maulde?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-maulde

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Maulde vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan kies jij in enkele stappen een goede specialist in je postcodegebied. Verschillende aanbieders hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer ook een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Maulde.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar check ook certificering (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Maulde op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Maulde
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Maulde een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!