Béclers

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Béclers? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Met de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de dalende prijzen van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. onze website vind je waardevolle info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Béclers!

zonnepanelen installateur 7532
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode75320
Gasverbruik22.200 kWh
Stroomverbruik kWh3500 kWh
Gemiddelde energierekening€171,25

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Béclers juli 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Tournai. Onduidelijke informatie? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Tournai zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Béclers
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4920), dan bedraagt het voordeel al snel €610. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim tienduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Béclers liggen tussen de €4300 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2880 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €720,00 (prijspeil juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Béclers bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120508€3700 – €4225€380
2297013€5075 – €5625€600
3327015€6025 – €6200€725
4401017€6450 – €6700€900
5465019€7075 – €7300€1030
6519023€7675 – €7950€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Béclers vind jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Béclers bedraagt 3500 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 pv-panelen van 320 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1925 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Béclers?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beclers

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Béclers vergelijken? Middels het advies hieronder vind jij zonder problemen een erkende vakman in jouw eigen buurt. De meeste bedrijven hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf duidelijk het huis. De woning-categorie (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Béclers.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Béclers op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Béclers
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Béclers verplichte kost – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!