Gaurain-Ramecroix

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Gaurain-Ramecroix? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk je uitgebreide aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Gaurain-Ramecroix!

zonnepanelen installateur 7530
 • Direct lagere energielasten.
 • Groene investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode75300
Gasverbruik22.180 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€170,94

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Gaurain-Ramecroix april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Tournai. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Tournai kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Gaurain-Ramecroix
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4900), dan is jouw winst al gauw €607. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Gaurain-Ramecroix liggen tussen de €4700 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in plusminus 2860 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta en/of Nuon betaal je hiervoor wel €715,00 (tarieven april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Gaurain-Ramecroix is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117606€3400 – €4200€390
2276011€5075 – €5850€500
3356016€6100 – €6275€850
4387016€6425 – €6800€900
5430019€6975 – €7225€1020
6484023€7525 – €8075€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Gaurain-Ramecroix check je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gaurain-Ramecroix bedraagt 3490 kWh. Dit staat voor zo’n 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Gaurain-Ramecroix?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gaurain-ramecroix

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Gaurain-Ramecroix vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten kies jij snel en eenvoudig een erkende leverancier in je postcodegebied. Sommige aanbieders bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Gaurain-Ramecroix.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar let ook op relevante keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Gaurain-Ramecroix op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Gaurain-Ramecroix
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Gaurain-Ramecroix een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!