Barry

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Barry? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Op basis van zonnepanelen op jouw woning wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met behulp van onze website lees je omvangrijke toelichtingen over zonnepanelen kopen in Barry!

zonnepanelen installateur 7534
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Goed voor het milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode75340
Gasverbruik22.220 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€171,56

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Barry mei 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be ontdek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Tournai. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Tournai kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Barry
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4940), dan profiteer je al van een korting van zo’n €612. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Barry komen doorgaans uit tussen de €4300 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 2900 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent en Qurrent betaal je al snel €725,00 (onkosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Barry is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119508€3625 – €4500€410
2298013€5175 – €5825€600
3354015€6100 – €6150€775
4411016€6425 – €6825€910
5460019€7100 – €7250€1000
6480021€7625 – €8050€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Barry lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Barry bedraagt 3510 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Barry?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-barry

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Barry vergelijken? Door onze stappenplan heb jij zonder problemen een uitstekende installateur in jouw omgeving. Verschillende bedrijven bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar het tarief. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de aard van de woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Barry.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Barry op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Barry
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Barry een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!