Hertain

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Hertain? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van krachtige zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Vanwege de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van onze tool ontdek jij bruikbare tips over zonnepanelen kopen in Hertain!

zonnepanelen installateur 7522
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteTournai
Postcode75220
Gasverbruik22.150 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€170,48

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Hertain mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Tournai. Is er niets over te lezen? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Tournai kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Hertain
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4870), dan is het belastingvoordeel al gauw €604. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim tienduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Hertain liggen tussen de €5000 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2830 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €707,50 (prijs mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Hertain kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117306€3400 – €4250€390
2299011€5200 – €5900€575
3355014€6075 – €6275€700
4381016€6450 – €6850€930
5468020€6925 – €7300€1030
6515022€7475 – €7825€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Hertain achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hertain bedraagt 3475 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1925 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Hertain?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hertain

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Hertain vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs vergelijk jij vandaag nog een goede specialist in de buurt. Veel adviseurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de tarieven. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer expliciet het huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Hertain.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit de regio. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar check ook relevante keurmerken (bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Hertain op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Hertain
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Hertain een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!