Ombret

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Ombret? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Vanwege de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je actuele informatie over zonnepanelen kopen in Ombret!

zonnepanelen installateur 4540
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuik
GemeenteAmay
Postcode45400
Gasverbruik23.030 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€175,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Ombret juni 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees jij wat de regels zijn in de gemeente Amay. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Amay zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Ombret
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4500), dan bedraagt het voordeel al snel €558. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie ontvang je een gepaste vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ombret zitten vaak tussen de €5000 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op circa 3090 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €772,50 (prijs juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Ombret kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119906€3525 – €4350€420
2303012€5225 – €5625€525
3330016€5975 – €6225€850
4401017€6475 – €6675€910
5431020€7025 – €7275€970
6507023€7625 – €8200€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Ombret bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ombret is 3515 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Ombret?

Voor PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ombret

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Ombret vergelijken? Door middel van het advies hieronder tref je binnen enkele minuten een deskundige vakspecialist in je postcodegebied. Verscheidene monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Detailleer duidelijk de woning. Het soort dak (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Ombret.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de omgeving. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar relevante keurmerken (zoals ISO certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ombret op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Ombret
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Ombret een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!