Flône

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Flône? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van innovatieve zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van onze tool check jij bruikbare gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Flône!

zonnepanelen installateur 4540
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuik
GemeenteAmay
Postcode45400
Gasverbruik23.010 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€174,74

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Flône juli 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Amay. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Amay zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Flône
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens met een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4480), dan profiteer je al van een korting van zo’n €555. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Flône fluctueren tussen de €4100 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor plusminus 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Nuon betaal je daarvoor zo’n €767,50 (tarieven juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Flône is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120206€3600 – €4275€430
2288011€5300 – €5875€500
3329016€5925 – €6025€750
4387017€6475 – €6850€920
5438019€7075 – €7300€1020
6494021€7500 – €8175€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Flône vind jij of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Flône is 3505 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 11 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle consumenten kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast onderscheiden we dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Flône?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-flone

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Flône vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten vind jij snel en eenvoudig een professionele installateur in je postcodegebied. Verschillende adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de kosten. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. Het soort woning (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Flône.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gymzalen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Flône op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Flône
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Flône een vergoeding aan de distributienetbeheerder – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!