Jehay

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Jehay? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Door zonnepanelen bij je huis wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via de zonnepanelen-vergelijker lees jij waardevolle gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Jehay!

zonnepanelen installateur 4540
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuik
GemeenteAmay
Postcode45400
Gasverbruik23.020 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€174,89

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Jehay juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Amay. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Amay zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Jehay
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4490), dan is het belastingvoordeel al gauw €557. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jeeen redelijke vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Jehay komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op grofweg 3080 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €770,00 (kosten juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Jehay kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121008€3450 – €4450€420
2276011€5000 – €5875€600
3338015€6075 – €6275€750
4408018€6500 – €6825€950
5432020€6900 – €7275€980
6496021€7675 – €8025€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Jehay bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jehay is 3510 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De meeste huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Jehay?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jehay

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Jehay vergelijken? Via tips van onze adviseurs vind je zonder problemen een uitmuntende monteur in jouw streek. Veel monteurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets de eigenschappen van het huis. Het type dak (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Jehay.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijv. VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Jehay op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Jehay
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Jehay verplichte kost – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!