Bure

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Bure? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van onze tool doorzoek jij handige toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Bure!

zonnepanelen installateur 6927
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieubewuste keuze.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieLuxemburg
GemeenteTellin
Postcode69270
Gasverbruik21.180 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€166,78

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bure december 2023

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek je de spelregels in de gemeente Tellin. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Tellin kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Bure
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4900), dan is het voordeel al snel €607. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Bure variëren tussen de €4900 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 2990 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en/of Powerpeers betaal je al snel €747,50 (kosten december 2023). Door middel van goedkope zonnepanelen in Bure bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120806€3600 – €4450€390
2279013€5100 – €5850€500
3321014€6100 – €6125€775
4385016€6550 – €6725€910
5443020€7075 – €7250€1010
6488021€7625 – €8100€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Bure tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bure bedraagt 3490 kWh. Dit staat voor om en nabij 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1800 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Veel investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Bure?

Puur voor PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bure

Plaatsen in de buurt:


Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Bure vergelijken? Door middel van onze stappenplan vind je in een zeer korte periode een deskundige monteur in je woonplaats. Tal van leveranciers beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het soort huis (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Bure.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en een e-mailadres. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bure op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Bure
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bure aanvullend capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!