Grupont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Grupont? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van deze pagina vind je accurate informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Grupont!

zonnepanelen installateur 6927
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuxemburg
GemeenteTellin
Postcode69270
Gasverbruik21.190 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€166,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Grupont april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Tellin. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Tellin zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Grupont
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4910), dan bedraagt het voordeel al snel €609. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Grupont liggen tussen de €5300 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in pakweg 3000 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €750,00 (onkosten april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Grupont bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119906€3650 – €4425€430
2304012€5275 – €5750€575
3337014€5900 – €6025€825
4418018€6500 – €6625€950
5454020€6975 – €7125€990
6492021€7575 – €8000€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Grupont check je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grupont is 3495 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1825 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De meeste investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Grupont?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grupont

Plekken in de regio:


Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Grupont vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs kies jij vandaag nog een goede specialist in de regio. De meeste leveranciers bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer duidelijk het huis. Het type dak (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Grupont.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Op basis daarvan weten wij hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name verenigingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Grupont op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Grupont
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Grupont een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!