Boignée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Boignée? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Door middel van een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van deze pagina tref je accurate tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Boignée!

zonnepanelen installateur 5140
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Duurzame investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNamen
GemeenteSombreffe
Postcode51400
Gasverbruik20.870 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€166,50

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Boignée juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Sombreffe. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Sombreffe is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Boignée
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4840), dan is jouw winst al gauw €600. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Boignée schommelen tussen de €4100 en €6900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen genereert pakweg 2880 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €720,00 (kosten juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Boignée is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120407€3450 – €4275€420
2292011€5150 – €5600€625
3348015€6000 – €6175€700
4413018€6325 – €6675€880
5467020€6975 – €7175€970
6500021€7575 – €8125€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Boignée ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Boignée bedraagt 3535 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh zijn dat er circa 8, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3825 kWh gaat het om 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. De meeste klanten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Boignée?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-boignee

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Boignée vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs tref je snel en eenvoudig een betrouwbare monteur in je woonplaats. Verschillende monteurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer het type huis. Het genre huis (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Boignée.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Zo is het helder hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Boignée op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Boignée
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Boignée een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!