Onze-Lieve-Vrouw-Waver

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Mede door gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van deze website check jij handige adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver!

zonnepanelen installateur 2861
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieAntwerpen
GemeenteSint-Katelijne-Waver
Postcode28610
Gasverbruik23.490 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€177,64

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be ontdek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Sint-Katelijne-Waver. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Sint-Katelijne-Waver zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Onze-Lieve-Vrouw-Waver
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4710), dan is het voordeel al snel €584. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je een soort vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al ruim enkele honderdduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver fluctueren tussen de €5100 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op plusminus 2830 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en Powerpeers betaal je al snel €707,50 (tarieven mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121006€3625 – €4200€420
2274013€5025 – €5875€500
3340016€5975 – €6225€750
4420017€6350 – €6600€910
5466019€7075 – €7150€960
6506023€7450 – €8025€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Onze-Lieve-Vrouw-Waver check jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Onze-Lieve-Vrouw-Waver bedraagt 3545 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Veel bewoners bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Onze-Lieve-Vrouw-Waver?

Voor de installatie van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-onze-lieve-vrouw-waver

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Onze-Lieve-Vrouw-Waver vergelijken? Middels het advies hieronder vergelijk jij in korte tijd een uitstekende aanbieder in jouw streek. Diverse adviseurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de aard van de woning. Het type dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Onze-Lieve-Vrouw-Waver.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week ontvang je een offerte op maat van specialisten die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar check ook de benodigde certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Onze-Lieve-Vrouw-Waver
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!