Sint-Katelijne-Waver

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Sint-Katelijne-Waver? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Door zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. de dalende inkoopprijs, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker lees je waardevolle gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Sint-Katelijne-Waver!

zonnepanelen installateur 2860
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieAntwerpen
GemeenteSint-Katelijne-Waver
Postcode28600
Gasverbruik22.740 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€172,83

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sint-Katelijne-Waver maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Sint-Katelijne-Waver. Is de informatie niet te vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Sint-Katelijne-Waver kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Sint-Katelijne-Waver
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten erg goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4710), dan profiteer je al van een korting van zo’n €584. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De plannen zijn om dit te veranderen: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Sint-Katelijne-Waver liggen tussen om en nabij de €5100 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa circa 3080 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en NLE betaal je hiervoor wel €770,00 (tarief maart 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Sint-Katelijne-Waver is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118408€3525 – €4225€440
2274012€5275 – €5700€575
3351014€6075 – €6250€700
4407016€6375 – €6675€880
5439019€7100 – €7250€1030
6488022€7600 – €8150€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Sint-Katelijne-Waver tref je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Katelijne-Waver is 3470 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 11 panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de bewoners installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens zijn er dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Sint-Katelijne-Waver?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-katelijne-waver

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Sint-Katelijne-Waver vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten vind je snel en eenvoudig een uitstekende leverancier in jouw streek. Tal van leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Sint-Katelijne-Waver.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Katelijne-Waver op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Sint-Katelijne-Waver
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Katelijne-Waver aanvullend capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente