Jemeppe-Sur-Meuse

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Jemeppe-Sur-Meuse? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Via zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Vanwege dalende kosten, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van onze website ontdek je handige raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Jemeppe-Sur-Meuse!

zonnepanelen installateur 4101
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuik
GemeenteSeraing
Postcode41010
Gasverbruik21.590 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€166,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Jemeppe-Sur-Meuse juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Seraing. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Seraing zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Jemeppe-Sur-Meuse
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4560), dan pak je al snel €565. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie ontvang je een gepaste vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Jemeppe-Sur-Meuse schommelen tussen de €4300 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op ongeveer 2880 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco of Qurrent betaal je al snel €720,00 (tarief juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Jemeppe-Sur-Meuse kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118208€3450 – €4250€390
2279012€5150 – €5850€675
3360014€6025 – €6275€800
4394018€6350 – €6750€900
5432019€7075 – €7225€1030
6491022€7625 – €7950€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Jemeppe-Sur-Meuse ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jemeppe-Sur-Meuse bedraagt 3395 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1950 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh gaat het om 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De doorsnee bewoners installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Jemeppe-Sur-Meuse?

Puur voor PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-jemeppe-sur-meuse

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Jemeppe-Sur-Meuse vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt heb jij snel en eenvoudig een deskundige specialist in jouw eigen buurt. Diverse adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project omschrijven

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Jemeppe-Sur-Meuse.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar certificering (zoals bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Jemeppe-Sur-Meuse op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Jemeppe-Sur-Meuse
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Jemeppe-Sur-Meuse een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!