Milmort

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Milmort? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Door middel van zonnepanelen op je woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van zonnepanelenvoordeel.be lees je handige adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Milmort!

zonnepanelen installateur 4041
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Duurzame investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuik
GemeenteHerstal
Postcode40410
Gasverbruik21.520 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€165,27

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Milmort juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Herstal. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Herstal zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Milmort
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4490), dan is het belastingvoordeel al gauw €557. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een redelijke vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Milmort schommelen tussen de €4000 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op plusminus 2810 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €702,50 (vergoeding juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Milmort bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119308€3675 – €4425€440
2276013€5050 – €5600€525
3358014€5950 – €6150€750
4380017€6475 – €6725€880
5458019€7025 – €7150€1000
6509022€7550 – €8125€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Milmort check je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Milmort bedraagt 3360 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 3850 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Milmort?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-milmort

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Milmort vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten kies jij in enkele stappen een uitmuntende monteur in je postcodegebied. Diverse installateurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. Het type woning (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Milmort.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Milmort op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Milmort
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Milmort een distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!