Beaufays

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Beaufays? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van deze website tref jij accurate adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Beaufays!

zonnepanelen installateur 4052
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLuik
GemeenteChaudfontaine
Postcode40520
Gasverbruik21.560 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€165,88

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Beaufays april 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Chaudfontaine. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Chaudfontaine zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Beaufays
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4530), dan pak je al snel €562. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je een soort vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Er is wel verandering op komst: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Beaufays liggen tussen om en nabij de €4200 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op om en nabij 2850 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €712,50 (kosten april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Beaufays is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118906€3600 – €4475€430
2291011€5100 – €5800€525
3340014€5975 – €6250€775
4406018€6525 – €6675€880
5443019€7075 – €7125€1000
6512021€7700 – €8150€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Beaufays lees jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beaufays bedraagt 3380 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De doorsnee huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Beaufays?

Voor panelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beaufays

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Beaufays vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs vind je moeiteloos een uitmuntende installateur in de buurt. Het merendeel van de bedrijven hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in Beaufays.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om naam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de regio. Let niet alleen op de laagste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (denk aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Beaufays op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Beaufays
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Beaufays een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!