Vaux-Sous-Chèvremont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Vaux-Sous-Chèvremont? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. dalende kosten, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. zonnepanelenvoordeel.be doorzoek je toepasbare aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Vaux-Sous-Chèvremont!

zonnepanelen installateur 4051
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuik
GemeenteChaudfontaine
Postcode40510
Gasverbruik21.550 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€165,73

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vaux-Sous-Chèvremont april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Chaudfontaine. Kan je hier niets over vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Chaudfontaine zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Vaux-Sous-Chèvremont
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren erg goedkoop een lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4520), dan is het belastingvoordeel al gauw €560. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je een soort vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Vaux-Sous-Chèvremont komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in zo’n 2840 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Oxxio betaal je hiervoor wel €710,00 (onkosten april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Vaux-Sous-Chèvremont bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117608€3675 – €4250€400
2303012€5250 – €5675€525
3322014€5975 – €6150€800
4401017€6350 – €6600€900
5453019€6975 – €7275€1010
6480021€7575 – €8075€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Omwille van de zonnepanelencheck Vaux-Sous-Chèvremont vind je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vaux-Sous-Chèvremont bedraagt 3375 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste consumenten prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Vaux-Sous-Chèvremont?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vaux-sous-chevremont

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Vaux-Sous-Chèvremont vergelijken? Geholpen door onze stappenplan tref je vandaag nog een goede vakspecialist in jouw streek. Verscheidene monteurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf zo specifiek mogelijk het huis. Het genre woning (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Vaux-Sous-Chèvremont.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar check ook voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vaux-Sous-Chèvremont op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Vaux-Sous-Chèvremont
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Vaux-Sous-Chèvremont een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!