Montegnée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Montegnée? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Door krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door dalende prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van deze website vind jij toepasbare informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Montegnée!

zonnepanelen installateur 4420
 • Lagere energielasten.
 • Verantwoorde investering.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLuik
GemeenteSaint-Nicolas
Postcode44200
Gasverbruik22.660 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€169,34

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Montegnée april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be tref je de spelregels in de gemeente Saint-Nicolas. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Saint-Nicolas zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Montegnée
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten heel voordelig een groene lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4880), dan is het belastingvoordeel al gauw €605. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De plannen zijn om dit te veranderen: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Montegnée schommelen tussen de €5000 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat voor pakweg 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €680,00 (prijs april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Montegnée kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120808€3700 – €4450€440
2297011€5125 – €5750€625
3324014€5925 – €6125€750
4418018€6325 – €6675€900
5446019€7000 – €7175€980
6512022€7575 – €7800€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Montegnée ontdek jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Montegnée is 3330 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 12 panelen van 320 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1950 kWh gaat het om 8, voor 2825 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Montegnée?

Voor het plaatsen van panelen op een woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-montegnee

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Montegnée vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs vind jij moeiteloos een professionele leverancier in de buurt. De meeste monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het type dak (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Montegnée.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft naam, tel. nr. en een e-mailadres. Op die manier weten wij hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installateurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar let ook op relevante keurmerken (zoals TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor organisaties die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Montegnée op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Montegnée
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Montegnée een vergoeding aan de distributienetbeheerder – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!