Tilleur

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Tilleur? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Mede door dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. deze website vind jij samengestelde tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Tilleur!

zonnepanelen installateur 4420
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuik
GemeenteSaint-Nicolas
Postcode44200
Gasverbruik22.670 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€169,50

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Tilleur juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Saint-Nicolas. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Saint-Nicolas zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Tilleur
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4890), dan bedraagt het voordeel al snel €606. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Tilleur liggen tussen de €4400 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert plusminus 2730 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €682,50 (tarieven juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Tilleur kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121007€3550 – €4250€430
2291012€5300 – €5775€650
3343014€5975 – €6075€725
4389017€6550 – €6700€940
5432019€7100 – €7175€1020
6495021€7425 – €8175€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Tilleur check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tilleur is 3335 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de consumenten prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Tilleur?

Voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tilleur

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Tilleur vergelijken? Door onze stappenplan heb jij in korte tijd een deskundige leverancier in je woonplaats. Verscheidene specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het type dak (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft dan erkend zonnepanelen advies in Tilleur.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Aansluitend versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (denk aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tilleur op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Tilleur
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Tilleur een forfaitaire vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!