Mirwart

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Mirwart? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de dalende inkoopprijs, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van onze website lees jij waardevolle toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Mirwart!

zonnepanelen installateur 6870
 • Direct lagere energielasten.
 • Zet het milieu op 1.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Lange levensduur.

ProvincieLuxemburg
GemeenteSaint-Hubert
Postcode68700
Gasverbruik20.940 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€163,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Mirwart juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Saint-Hubert. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Saint-Hubert kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Mirwart
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4660), dan profiteer je al van een korting van zo’n €578. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je een soort vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000huizen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Mirwart variëren tussen de €4000 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op plusminus 2750 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €687,50 (prijspeil juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Mirwart kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120208€3400 – €4300€420
2281011€5175 – €5850€525
3335014€6025 – €6275€875
4393018€6350 – €6750€890
5438020€6950 – €7175€1010
6488023€7525 – €8050€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Mirwart vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mirwart bedraagt 3370 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Mirwart?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mirwart

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Mirwart vergelijken? Door middel van onderstaande tips tref jij in enkele stappen een uitstekende monteur in de buurt. Het merendeel van de monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Schets expliciet jouw woning. Het type huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Mirwart.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Dan is het helder hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mirwart op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Mirwart
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Mirwart een vergoeding aan de distributienetbeheerder – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!