Hatrival

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Hatrival? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. deze pagina lees jij bruikbare informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Hatrival!

zonnepanelen installateur 6870
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuxemburg
GemeenteSaint-Hubert
Postcode68700
Gasverbruik20.930 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€162,92

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hatrival februari 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Saint-Hubert. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Saint-Hubert is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Hatrival
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4650), dan is het belastingvoordeel al gauw €576. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Dit gaat wel veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hatrival variëren tussen de €4200 en €6400, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa zo’n 2740 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €685,00 (onkosten februari 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Hatrival bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117406€3650 – €4400€420
2305012€5125 – €5675€675
3341015€6025 – €6200€825
4419016€6525 – €6700€940
5456020€7075 – €7275€970
6511022€7625 – €8000€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Hatrival tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hatrival bedraagt 3365 kWh. Dit staat voor grofweg 12 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Hatrival?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hatrival

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Hatrival vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt zoek jij vandaag nog een betrouwbare monteur in de buurt. Veel aanbieders beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Hatrival.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Zo is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Als laatste verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gymzalen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hatrival op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Hatrival
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Hatrival een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!