Arville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Arville? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met de zonnepanelen-vergelijker vind je praktische tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Arville!

zonnepanelen installateur 6870
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLuxemburg
GemeenteSaint-Hubert
Postcode68700
Gasverbruik20.910 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€162,61

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Arville juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op energiesparen.be lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Saint-Hubert. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Saint-Hubert zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Arville
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4630), dan loopt het voordeel al gauw op tot €574. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Daarvoor ontvang jeeen gepaste vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Arville komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat voor pak ‘m beet 2720 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €680,00 (prijs juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Arville kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna lees je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3425 – €4475€420
2283013€5125 – €5650€625
3330014€6000 – €6025€700
4396017€6400 – €6750€930
5433020€7100 – €7200€1020
6499021€7575 – €7875€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Arville check jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Arville is 3355 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 10 panelen van 285 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Arville?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-arville

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Arville vergelijken? Met de uitleg die hierna komt heb jij binnen enkele minuten een uitstekende monteur in je woonplaats. Verschillende leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de kosten. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het type dak (plat of schuin) en de ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Arville.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Op die manier komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Aansluitend ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Arville op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Arville
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Arville een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!