Kester

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Kester? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de steeds gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Aan de hand van deze website tref jij bruikbare informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Kester!

zonnepanelen installateur 1755
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGooik
Postcode17550
Gasverbruik21.410 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€165,82

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Kester mei 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Gooik. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Gooik kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Kester
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4880), dan bedraagt het voordeel al snel €605. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een redelijke vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Kester liggen tussen om en nabij de €4000 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op circa 2800 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €700,00 (kosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Kester kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120207€3400 – €4350€420
2287011€5175 – €5600€550
3334015€5975 – €6225€775
4381017€6375 – €6600€890
5441020€7050 – €7125€960
6483021€7400 – €8050€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Kester zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kester bedraagt 3405 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De meeste mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Kester?

Voor de installatie van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kester

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Kester vergelijken? Geholpen door het advies hieronder kies jij moeiteloos een erkende aanbieder in jouw streek. Sommige adviseurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Schets duidelijk de woning. Het type dak (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Kester.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar check ook eventuele keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan diverse interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Kester op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Kester
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Kester een vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!