Sint-Kwintens-Lennik

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Sint-Kwintens-Lennik? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door onze vergelijker ontdek je praktische informatie over zonnepanelen kopen in Sint-Kwintens-Lennik!

zonnepanelen installateur 1750
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLennik
Postcode17500
Gasverbruik21.390 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€165,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Sint-Kwintens-Lennik mei 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Lennik. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Lennik zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Sint-Kwintens-Lennik
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4860), dan pak je al snel €602. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het is een woning die 100% particulier is en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Sint-Kwintens-Lennik liggen tussen de €4100 en €6200 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2780 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en/of Nuon betaal je al snel €695,00 (tarieven mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Sint-Kwintens-Lennik bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117908€3700 – €4400€430
2304013€5200 – €5875€525
3360014€5975 – €6175€700
4408016€6550 – €6800€900
5440019€6950 – €7300€970
6519023€7575 – €7925€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Sint-Kwintens-Lennik check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Kwintens-Lennik bedraagt 3395 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2950 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3800 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De doorsnee klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Sint-Kwintens-Lennik?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-kwintens-lennik

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Sint-Kwintens-Lennik vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt vind je in een zeer korte periode een professionele installateur in jouw streek. Sommige bedrijven beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Specificeer duidelijk het huis. Het soort huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Sint-Kwintens-Lennik.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar check ook de benodigde certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name scholen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Kwintens-Lennik op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Sint-Kwintens-Lennik
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Kwintens-Lennik verplichte kost – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!