Oekene

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Oekene? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Met de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je waardevolle aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Oekene!

zonnepanelen installateur 8800
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Goed voor het milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteRoeselare
Postcode88000
Gasverbruik23.100 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€176,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Oekene april 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be vind jij de spelregels in de gemeente Roeselare. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Roeselare kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Oekene
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om hun woning energiezuiniger te maken. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4570), dan bedraagt het voordeel al snel €567. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Oekene fluctueren tussen de €4600 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in pakweg 2860 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €715,00 (prijs april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Oekene kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119008€3675 – €4300€400
2309011€5050 – €5900€600
3324015€6100 – €6275€750
4413016€6475 – €6800€890
5453020€6900 – €7125€1010
6484023€7700 – €7850€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Oekene zie je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oekene bedraagt 3550 kWh. Hiervoor heb je nodig om en nabij 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3975 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De gemiddelde woningbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Oekene?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-oekene

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Oekene vergelijken? Door middel van onderstaande tips zoek je binnen enkele minuten een betrouwbare aanbieder in de regio. Een aantal installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Oekene.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Aansluitend versturen ze de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oekene op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Oekene
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Oekene verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!