Sint-Joris

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Sint-Joris? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van dalende prijzen, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van onze website check je veelzijdige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Sint-Joris!

zonnepanelen installateur 8730
 • Minder betalen voor stroom.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBeernem
Postcode87300
Gasverbruik23.030 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€175,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sint-Joris juni 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Beernem. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Beernem kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Sint-Joris
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4500), dan loopt het voordeel al gauw op tot €558. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Er is wel verandering op komst: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Sint-Joris liggen tussen de €4300 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen staat voor om en nabij 2790 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect en NLE staat dit al gauw gelijk aan €697,50 (tarieven juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Sint-Joris kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118407€3400 – €4400€390
2277012€5100 – €5875€675
3327014€5950 – €6150€750
4392017€6525 – €6700€930
5460019€7025 – €7150€960
6488021€7475 – €7900€1050

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Sint-Joris achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Joris is 3515 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 12 panelen van 295 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Sint-Joris?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-joris

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Sint-Joris vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt tref je zonder problemen een betrouwbare aanbieder in jouw streek. Tal van leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de offerteprijs. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Detailleer expliciet jouw woning. Het soort dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Sint-Joris.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Zo weten wij hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Als laatste verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar check ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Joris op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Sint-Joris
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Joris een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!