Beffe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Beffe? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. D.m.v. zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van deze pagina ontdek je omvangrijke info die helpen bij zonnepanelen kopen in Beffe!

zonnepanelen installateur 6987
 • Minder betalen voor stroom.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteRendeux
Postcode69870
Gasverbruik21.550 kWh
Stroomverbruik kWh3375 kWh
Gemiddelde energierekening€165,73

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Beffe mei 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Rendeux. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Rendeux is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Beffe
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een krediet kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4520), dan is jouw winst al gauw €560. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim vele tienduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Beffe fluctueren tussen de €5300 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2950 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en/of NLE betaal je al snel €737,50 (prijs mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Beffe kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118708€3575 – €4275€380
2310011€5150 – €5900€525
3331015€5950 – €6075€825
4402017€6425 – €6775€940
5459019€7075 – €7125€960
6503022€7450 – €8200€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Beffe achterhaal jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beffe is 3375 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De meeste huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Beffe?

Tijdens de montage van panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beffe

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Beffe vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten tref je in enkele stappen een uitmuntende installateur in je woonplaats. Het merendeel van de bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de installatiekosten. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf expliciet jouw woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn cruciaal. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Beffe.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Beffe op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Beffe
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Beffe een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!