Lamine

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Lamine? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Aan de hand van krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Als gevolg van dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. onze tool bekijk jij veelzijdige toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Lamine!

zonnepanelen installateur 4350
 • Snelle terugverdientijd.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuik
GemeenteRemicourt
Postcode43500
Gasverbruik22.440 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€172,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Lamine april 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Remicourt. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Remicourt zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Lamine
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4660), dan is het voordeel al snel €578. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (april 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Lamine zitten vaak tussen de €4500 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa circa 2910 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €727,50 (tarief april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Lamine bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120306€3525 – €4300€410
2272011€5150 – €5725€650
3322016€5950 – €6125€750
4414018€6525 – €6800€880
5435019€7050 – €7125€1030
6515023€7475 – €8100€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Lamine tref jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lamine is 3520 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de bewoners installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Lamine?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lamine

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Lamine vergelijken? Met de uitleg die hierna komt heb jij zonder problemen een erkende vakman in de regio. Verscheidene aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf de eigenschappen van het huis. Het genre huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Lamine.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Vandaar is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de regio. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om certificering (denk aan TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lamine op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Lamine
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Lamine een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!