Hodeige

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Hodeige? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. D.m.v. krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker vind je actuele gegevens over zonnepanelen kopen in Hodeige!

zonnepanelen installateur 4351
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuik
GemeenteRemicourt
Postcode43510
Gasverbruik22.470 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€173,16

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Hodeige juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be check je hoe het ervoor staat in de gemeente Remicourt. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Remicourt zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Hodeige
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4690), dan is jouw winst al gauw €581. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie krijg je een passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hodeige zitten vaak tussen de €4200 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa grofweg 2940 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice of NLE betaal je daarvoor ongeveer €735,00 (prijs juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Hodeige kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120706€3500 – €4475€430
2301011€5275 – €5875€625
3334016€5975 – €6125€825
4397017€6300 – €6675€900
5454020€6950 – €7300€990
6506021€7575 – €7925€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Hodeige achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hodeige is 3535 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 11 panelen van 300 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee mensen maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook bestaan er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Hodeige?

Bij het installeren van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hodeige

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Hodeige vergelijken? Met het advies hieronder zoek je snel en eenvoudig een professionele vakman in jouw eigen buurt. Een aantal monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk het type huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn cruciaal. Kies ook een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Hodeige.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen uit de regio. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (zoals RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Hodeige op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Hodeige
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Hodeige een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!