Pousset

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Pousset? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Via zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij onze tool ontdek jij bruikbare toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Pousset!

zonnepanelen installateur 4350
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLuik
GemeenteRemicourt
Postcode43500
Gasverbruik22.460 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€173,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Pousset juni 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij wat de regels zijn in de gemeente Remicourt. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Remicourt is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Pousset
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4680), dan profiteer je al van een korting van zo’n €580. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al enkele honderdduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Pousset variëren tussen de €4700 en €6800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen resulteert in zo’n 2930 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €732,50 (prijspeil juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Pousset kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117506€3650 – €4350€420
2277011€5075 – €5600€650
3348015€5925 – €6275€725
4391017€6425 – €6750€880
5450020€6975 – €7125€1000
6495021€7550 – €8000€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Pousset tref je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pousset is 3530 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1875 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De doorsnee bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Pousset?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pousset

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Pousset vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten zoek jij binnen enkele minuten een betrouwbare leverancier in jouw eigen buurt. Het merendeel van de aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijzen. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk duidelijk het huis. Het genre dak (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft dan erkend zonnepanelen advies in Pousset.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit uw regio. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar check ook certificaten en keurmerken (bijv. CE-keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name verenigingen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Pousset op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Pousset
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Pousset een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!