Weelde

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Weelde? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. een zonnepanelen-installatie wek je zelf energie op uit de zon. Door de dalende verkoopprijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van onze website doorzoek jij omvangrijke toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Weelde!

zonnepanelen installateur 2381
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieAntwerpen
GemeenteRavels
Postcode23810
Gasverbruik23.140 kWh
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€172,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Weelde mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Ravels. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Ravels is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Weelde
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4360), dan profiteer je al van een korting van zo’n €540. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je een redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Weelde liggen tussen om en nabij de €4400 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2890 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €722,50 (tarief mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Weelde bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119307€3575 – €4475€400
2273012€5150 – €5750€500
3326015€5925 – €6100€725
4403016€6400 – €6775€920
5451020€6900 – €7300€1010
6516021€7550 – €8100€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Weelde ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Weelde is 3370 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig zo’n 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de bewoners installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Weelde?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-weelde

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Weelde vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten tref je zonder problemen een erkende installateur in je postcodegebied. Het merendeel van de specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf duidelijk de woning. De huis-categorie (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Kies daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Weelde.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten we hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Vervolgens verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de regio. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld VDE keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Weelde op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Weelde
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Weelde aanvullend capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!