Wechelderzande

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Wechelderzande? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Door dalende prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door de zonnepanelen-vergelijker lees je uitgebreide raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Wechelderzande!

zonnepanelen installateur 2275
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieAntwerpen
GemeenteLille
Postcode22750
Gasverbruik23.070 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€171,16

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Wechelderzande mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be check je hoe het ervoor staat in de gemeente Lille. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Lille is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Wechelderzande
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€5040), dan profiteer je al van een korting van zo’n €625. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie ontvang je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Wechelderzande variëren tussen de €5100 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in circa 2820 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €705,00 (vergoeding mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Wechelderzande kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118208€3650 – €4300€390
2271012€5050 – €5600€625
3324014€6000 – €6250€700
4419016€6350 – €6825€920
5455020€7075 – €7125€1030
6506021€7575 – €8075€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Wechelderzande vind jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wechelderzande bedraagt 3335 kWh. Dit staat voor zo’n 12 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 2000 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De doorsnee bewoners installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Wechelderzande?

Tijdens de montage van panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wechelderzande

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Wechelderzande vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan tref je moeiteloos een betrouwbare vakman in je postcodegebied. Veel bedrijven beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het type huis. Het type huis (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Wechelderzande.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijv. Recyclage, CE-keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gebouwendie hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De kosten bedragen zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Wechelderzande op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Wechelderzande
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Wechelderzande een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!