Thorembais-Les-Béguines

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Thorembais-Les-Béguines? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met onze tool bekijk je bruikbare raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Thorembais-Les-Béguines!

zonnepanelen installateur 1360
 • Structureel lagere energiekost.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieWaals Brabant
GemeentePerwez
Postcode13600
Gasverbruik20.440 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€164,37

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Thorembais-Les-Béguines mei 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Perwez. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Perwez zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Thorembais-Les-Béguines
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Deze groene leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4660), dan pak je al snel €578. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Thorembais-Les-Béguines liggen tussen om en nabij de €5200 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op pakweg 3050 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €762,50 (prijs mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Thorembais-Les-Béguines bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117806€3575 – €4325€420
2276013€5225 – €5900€525
3341014€5950 – €6200€775
4400016€6500 – €6825€900
5453019€7100 – €7175€1010
6497022€7400 – €7950€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Thorembais-Les-Béguines achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Thorembais-Les-Béguines is 3520 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2900 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee investeerders prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Thorembais-Les-Béguines?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-thorembais-les-beguines

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Thorembais-Les-Béguines vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vind jij vandaag nog een professionele vakman in de regio. Tal van installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de aard van de woning. De woning-categorie (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Thorembais-Les-Béguines.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit uw regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Thorembais-Les-Béguines op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Thorembais-Les-Béguines
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Thorembais-Les-Béguines een vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!