Thorembais-Saint-Trond

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Thorembais-Saint-Trond? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien het financieel interessante plaatje, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van onze website check je veelzijdige info m.b.t. zonnepanelen kopen in Thorembais-Saint-Trond!

zonnepanelen installateur 1360
 • Snelle terugverdientijd.
 • Goed voor het milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieWaals Brabant
GemeentePerwez
Postcode13600
Gasverbruik20.450 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€164,52

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Thorembais-Saint-Trond mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be check je hoe het ervoor staat in de gemeente Perwez. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Perwez is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Thorembais-Saint-Trond
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun woning energiezuiniger te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4670), dan loopt het voordeel al gauw op tot €579. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat wel veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Thorembais-Saint-Trond fluctueren tussen de €4900 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op grofweg 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €765,00 (kosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Thorembais-Saint-Trond kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117008€3500 – €4275€420
2299013€5000 – €5750€625
3357015€6025 – €6075€800
4414016€6300 – €6775€950
5440019€7100 – €7200€1030
6487023€7525 – €7825€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Thorembais-Saint-Trond ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Thorembais-Saint-Trond is 3525 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 11 panelen van 325 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 3000 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De gemiddelde huizenbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vind je dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Thorembais-Saint-Trond?

Tijdens de montage van panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-thorembais-saint-trond

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Thorembais-Saint-Trond vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder kies jij binnen enkele minuten een erkende specialist in de buurt. Veel bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de prijzen. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf expliciet jouw woning. Het type dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Thorembais-Saint-Trond.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit uw regio. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Thorembais-Saint-Trond op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Thorembais-Saint-Trond
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Thorembais-Saint-Trond een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!