Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en heb je razendsnel terugverdiend. Door de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege de aantrekkelijke paneel prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door gebruik te maken van deze pagina bekijk jij samengestelde gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes!

zonnepanelen installateur 1360
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Verantwoorde investering.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieWaals Brabant
GemeentePerwez
Postcode13600
Gasverbruik20.420 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€164,06

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Perwez. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Perwez kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4640), dan pak je al snel €575. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je natuurlijk een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes liggen tussen de €4900 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in plusminus 3030 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €757,50 (kosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119407€3525 – €4325€440
2289013€5250 – €5900€500
3338015€5950 – €6225€825
4381018€6350 – €6700€930
5433020€6950 – €7150€980
6514022€7700 – €8100€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes ontdek jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes bedraagt 3510 kWh. Dit staat voor ongeveer 11 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3850 kWh zijn dat 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de consumenten installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-maleves-sainte-marie-wastinnes

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes vergelijken? Via tips van onze adviseurs tref je vandaag nog een uitstekende expert in jouw omgeving. Diverse installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de installatiekosten. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer het type woning. De huis-categorie (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn essentieel. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daarna zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit uw regio. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Malèves-Sainte-Marie-Wastinnes een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!