Baisieux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Baisieux? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. zonnepanelenvoordeel.be lees jij uitgebreide adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Baisieux!

zonnepanelen installateur 7380
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Los van de energieleverancier.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuiévrain
Postcode73800
Gasverbruik21.910 kWh
Stroomverbruik kWh3355 kWh
Gemiddelde energierekening€166,78

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Baisieux juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref jij wat de regels zijn in de gemeente Quiévrain. Kom je er niet uit? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Quiévrain is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Baisieux
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4630), dan pak je al snel €574. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Baisieux fluctueren tussen de €4700 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op ongeveer 3000 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent of Pure Energie betaal je al snel €750,00 (prijspeil juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Baisieux kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna doorzoek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117007€3550 – €4300€430
2284012€5200 – €5875€625
3335016€6000 – €6175€800
4408017€6525 – €6700€950
5457020€6975 – €7125€1020
6503021€7575 – €7975€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Baisieux check je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Baisieux bedraagt 3355 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 10 panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1850 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Baisieux?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-baisieux

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Baisieux vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vergelijk je moeiteloos een erkende vakspecialist in de regio. Verschillende aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf het soort huis. Het type woning (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn cruciaal. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Baisieux.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld scholen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Baisieux op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Baisieux
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Baisieux een aanvullend distributienettarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!