Audregnies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Audregnies? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van dalende prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via zonnepanelenvoordeel.be lees je waardevolle aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Audregnies!

zonnepanelen installateur 7382
 • Lagere energierekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuiévrain
Postcode73820
Gasverbruik21.920 kWh
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€166,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Audregnies februari 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Quiévrain. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Quiévrain kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Audregnies
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4640), dan is het voordeel al snel €575. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je een gepaste vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Audregnies komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op circa 3010 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €752,50 (prijspeil februari 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Audregnies kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118508€3525 – €4425€410
2290012€5050 – €5775€575
3341016€6100 – €6200€850
4387017€6525 – €6750€880
5451019€7050 – €7150€1030
6504021€7475 – €7975€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Audregnies achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Audregnies bedraagt 3360 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh zijn dat 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Veel huizenbezitters kopen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Audregnies?

Puur voor panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-audregnies

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Audregnies vergelijken? Via tips van onze adviseurs zoek jij moeiteloos een deskundige monteur in de buurt. Veel installateurs beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Audregnies.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft je voor- en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar let ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Audregnies op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Audregnies
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Audregnies verplichte kost – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!