Saint-Denis

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Saint-Denis? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij deze website bekijk jij actuele gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Saint-Denis!

zonnepanelen installateur 7034
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMons
Postcode70340
Gasverbruik20.940 kWh
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€165,33

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Saint-Denis juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Mons. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Mons zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Saint-Denis
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4410), dan is jouw winst al gauw €547. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie ontvang je een passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al 500.000consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Saint-Denis liggen tussen de €5100 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert grofweg 2850 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €712,50 (vergoeding juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Saint-Denis bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118506€3700 – €4225€420
2298013€5150 – €5775€650
3354015€6050 – €6175€875
4395017€6350 – €6725€880
5464020€7050 – €7175€980
6490021€7650 – €7850€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Tevens is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Saint-Denis vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Denis is 3470 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De doorsnee consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Saint-Denis?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-denis

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Saint-Denis vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten kies je snel en eenvoudig een erkende installateur in je woonplaats. De meeste specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk expliciet het huis. De huis-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Saint-Denis.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Aansluitend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de omgeving. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar bekijk ook certificering (bijvoorbeeld IEC keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Denis op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Saint-Denis
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Denis aanvullend capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!