Lustin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Lustin? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Door het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van het financieel interessante plaatje, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels deze website ontdek jij samengestelde raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Lustin!

zonnepanelen installateur 5170
 • Direct lagere energielasten.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNamen
GemeenteProfondeville
Postcode51700
Gasverbruik20.960 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€167,88

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Lustin juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Profondeville. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Profondeville zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Lustin
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4930), dan profiteer je al van een korting van zo’n €611. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Er is wel verandering op komst: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al ruim honderdduizenden huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Lustin variëren tussen de €4200 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen wekt op om en nabij 2970 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of NLE betaal je daarvoor zo’n €742,50 (prijs juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Lustin kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120806€3550 – €4300€420
2306011€5300 – €5625€550
3325016€5950 – €6275€750
4403018€6425 – €6650€910
5441020€7050 – €7200€1010
6483022€7550 – €8050€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Lustin check jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lustin is 3580 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 10 panelen van 325 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Lustin?

Puur voor panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lustin

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Lustin vergelijken? Middels onze stappenplan kies je in korte tijd een uitmuntende aanbieder in je postcodegebied. Veel monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf het soort huis. Het soort dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Lustin.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur je een woning en zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lustin op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Lustin
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Lustin een capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!