Lesve

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Lesve? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Op basis van krachtige zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker lees jij samengestelde adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Lesve!

zonnepanelen installateur 5170
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieNamen
GemeenteProfondeville
Postcode51700
Gasverbruik20.950 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€167,73

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lesve juli 2024

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Profondeville. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Profondeville kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Middels de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Lesve
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4920), dan profiteer je al van een korting van zo’n €610. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Lesve schommelen tussen de €4200 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2960 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of Qurrent betaal je al snel €740,00 (onkosten juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Lesve kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118907€3700 – €4300€400
2271013€5075 – €5650€600
3353015€6000 – €6225€750
4398016€6500 – €6775€920
5464019€6925 – €7300€970
6506023€7500 – €7975€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Lesve check je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lesve bedraagt 3575 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Lesve?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lesve

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Lesve vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs kies je vandaag nog een professionele monteur in jouw streek. Sommige installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het type huis (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Lesve.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de regio. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op relevante keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Lesve op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Lesve
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Lesve een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!