Arbre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Arbre? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Via innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door dalende prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van deze website check je omvangrijke adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Arbre!

zonnepanelen installateur 5170
 • Structureel lagere energiekost.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Lange levensduur.

ProvincieNamen
GemeenteProfondeville
Postcode51700
Gasverbruik20.930 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€167,42

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Arbre maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek je de spelregels in de gemeente Profondeville. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Profondeville zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Arbre
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4900), dan is jouw winst al gauw €607. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je een gepaste vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Arbre fluctueren tussen de €4000 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op circa 2940 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €735,00 (prijspeil maart 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Arbre kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119206€3650 – €4475€390
2304011€5025 – €5625€675
3356016€5975 – €6075€875
4420016€6350 – €6850€890
5449020€7000 – €7200€1020
6490021€7400 – €8175€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Arbre zie je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Arbre is 3565 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de klanten kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Arbre?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-arbre

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Arbre vergelijken? Door de uitleg die hierna komt tref jij in een zeer korte periode een betrouwbare specialist in de regio. Veel installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het genre woning (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Arbre.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan komen wij erachter hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Arbre op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Arbre
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Arbre een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!