Bois-De-Villers

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Bois-De-Villers? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Dankzij de dalende inkoopprijs, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels de zonnepanelen-vergelijker vind jij bruikbare tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Bois-De-Villers!

zonnepanelen installateur 5170
 • Makkelijk geld besparen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNamen
GemeenteProfondeville
Postcode51700
Gasverbruik20.940 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€167,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Bois-De-Villers maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij de spelregels in de gemeente Profondeville. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Profondeville zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Bois-De-Villers
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4910), dan pak je al snel €609. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Bois-De-Villers fluctueren tussen de €4300 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2950 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €737,50 (prijs maart 2024). Via goedkope zonnepanelen in Bois-De-Villers is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118408€3525 – €4500€390
2303013€5275 – €5775€575
3333014€6025 – €6075€700
4414017€6325 – €6675€890
5442019€6950 – €7175€990
6492021€7425 – €8100€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Bois-De-Villers tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bois-De-Villers is 3570 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1800 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel investeerders kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Bois-De-Villers?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bois-de-villers

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Bois-De-Villers vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt heb je vandaag nog een uitmuntende specialist in jouw eigen buurt. De meeste specialisten bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets expliciet jouw woning. Het type dak (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Bois-De-Villers.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Daardoor weten we hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de laagste offerte, maar vraag ook om certificering (zoals bijv. TÜV keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bois-De-Villers op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Bois-De-Villers
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bois-De-Villers verplichte kost – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!