Sippenaeken

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Sippenaeken? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van zonnepanelenvoordeel.be check jij handige informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sippenaeken!

zonnepanelen installateur 4851
 • Makkelijk geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLuik
GemeentePlombières
Postcode48510
Gasverbruik20.020 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€160,14

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sippenaeken februari 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Plombières. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Plombières bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Sippenaeken
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4740), dan pak je al snel €588. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat wel veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Sippenaeken zitten vaak tussen de €4100 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op ongeveer 2850 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €712,50 (tarieven februari 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Sippenaeken kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120107€3575 – €4475€440
2307012€5075 – €5600€575
3357014€6050 – €6025€775
4414017€6300 – €6725€950
5434019€7075 – €7200€1000
6485023€7500 – €8200€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Mede door de zonnepanelencheck Sippenaeken vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sippenaeken bedraagt 3410 kWh. Dat staat gelijk aan circa 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Sippenaeken?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sippenaeken

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Sippenaeken vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan tref je in enkele stappen een deskundige aanbieder in jouw omgeving. Verscheidene adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf het soort woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Sippenaeken.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van installateurs uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar check ook op de benodigde certificaten (denk aan IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sippenaeken op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Sippenaeken
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Sippenaeken een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!