Membach

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Membach? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Dankzij een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Via deze pagina lees jij omvangrijke raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Membach!

zonnepanelen installateur 4837
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuik
GemeenteBaelen
Postcode48370
Gasverbruik23.960 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€175,88

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Membach juli 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Baelen. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Baelen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Membach
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4680), dan is het belastingvoordeel al gauw €580. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Membach zitten vaak tussen de €4800 en €6300, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen staat voor zo’n 2790 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta of NLE betaal je hiervoor wel €697,50 (tarief juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Membach kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117507€3400 – €4475€410
2274011€5025 – €5600€500
3324014€6050 – €6275€725
4406016€6375 – €6775€890
5447020€7050 – €7175€1010
6484021€7700 – €8000€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Membach check je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Membach bedraagt 3380 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Membach?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-membach

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Membach vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten zoek jij in korte tijd een betrouwbare vakspecialist in je postcodegebied. Verscheidene installateurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de aard van de woning. De huis-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Membach.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn naam, tel. nr. en het emailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Membach op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Membach
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Membach een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!