Sart-Lez-Spa

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Sart-Lez-Spa? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. onze website check je omvangrijke tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Sart-Lez-Spa!

zonnepanelen installateur 4845
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuik
GemeenteJalhay
Postcode48450
Gasverbruik23.980 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€176,19

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sart-Lez-Spa juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Jalhay. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Jalhay kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Sart-Lez-Spa
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Deze groene leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4700), dan is het belastingvoordeel al gauw €583. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jeeen redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Sart-Lez-Spa liggen tussen de €4400 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor grofweg 2810 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta of Nuon betaal je daarvoor zo’n €702,50 (tarieven juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Sart-Lez-Spa bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119407€3650 – €4325€420
2271011€5300 – €5775€650
3339016€6100 – €6225€725
4381016€6375 – €6650€890
5431019€7000 – €7125€1010
6515022€7575 – €7850€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Sart-Lez-Spa ontdek jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sart-Lez-Spa is 3390 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3950 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Sart-Lez-Spa?

Puur voor PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sart-lez-spa

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Sart-Lez-Spa vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt zoek jij zonder problemen een betrouwbare specialist in de regio. Een aantal leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. De huis-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Sart-Lez-Spa.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Zo weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit uw regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn verenigingen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sart-Lez-Spa op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Sart-Lez-Spa
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Sart-Lez-Spa verplichte kost – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!