Montzen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Montzen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door onze website tref je handige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Montzen!

zonnepanelen installateur 4850
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeentePlombières
Postcode48500
Gasverbruik23.990 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€176,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Montzen februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees je de spelregels in de gemeente Plombières. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Plombières zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Montzen
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4710), dan is jouw winst al gauw €584. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 500.000consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Montzen komen doorgaans uit tussen de €5100 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa zo’n 2820 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco en Oxxio betaal je al snel €705,00 (vergoeding februari 2024). Met goedkope zonnepanelen in Montzen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117606€3625 – €4425€420
2299011€5150 – €5600€650
3349016€6025 – €6250€700
4415016€6325 – €6725€920
5459020€7025 – €7275€960
6487022€7500 – €8050€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Montzen ontdek je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Montzen is 3395 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Montzen?

Bij het installeren van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-montzen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Montzen vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan kies jij in enkele stappen een uitmuntende specialist in de buurt. Verschillende specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de prijs. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het genre huis (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Montzen.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit uw regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Montzen op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Montzen
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Montzen een aanvullend distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!